Un diàleg sobre l’apropiacionisme en l'art. De Picasso a Equipo Crónica 1/2

18:3019:30 h
18:3019:30 h
Lloc: Museu Picasso
Montcada 15-23
08003 Barcelona
Preu: 10€
Visita guiada

Des de sempre, els artistes s’han apropiat d’obres alienes per aprendre d’elles, celebrar-les, dialogar-hi, interpretar-les o reformular-les. La història de l’art ha avançat a través de préstecs i adopcions que, més enllà de plagis, són el producte d’una evolució natural, perquè no hi ha cap cultura ni artista “pur”, que parteixi del zero.

Equipo Crónica i Pablo Picasso són l’exemple perfecte d’aquesta “contaminació”, apropiant-se d’obres i estils del passat per parlar del present. De vegades ho fan amb humor, cinisme o sentit crític, altres com a pura experimentació formal… des de Les Meninas -obra que rellegiran amb passió-  fins el Greco, Goya, el cubisme o el pop art, les dues visites combinades que us proposem pretenen descobrir aquesta cruïlla de llenguatges i paradigmes, identificant-los i interpretant el seu significat.

Anna Pou van den Bossche és comissària independent, professora a la Universitat Internacional de Catalunya i a l’Escola Massana i dirigeix l’escola en línia artperatothom. Com a divulgadora artística ha publicat monografies sobre Picasso i Manolo Valdés (Equipo Crónica), entre altres. També col·labora regularment amb la ràdio i la televisió com a especialista en art, creadora de continguts i presentadora, en programes com La Tarda (catRàdio), Tot Art (betevé), Àrtic (betevé), This is Art (TV3) o  Planta Baixa (TV3).

Un diàleg sobre l’apropiacionisme en l’art. De Picasso a Equipo Crónica 1/2