GRAF, l’agenda que suma totes les agendes.

Si encara no reps la nostra Newsletter, pots subscriure't aquí

Una deriva erràtica

18:3020:00 h
Lloc: CaixaForum Barcelona
Av. de Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8
08038 Barcelona
Aquest esdeveniment sortirà publicat a l'agenda el dia 18.04.2024.
Preu: 6€
Trobada

AMB EUGENIA TENENBAUM, DESIRÉE BELA-LOBEDDE I ESTELA ORTIZ

L’escriptora i historiadora de l’art Eugenia Tenenbaum moderarà un diàleg amb les escriptores Estela Ortiz i Desirée Bela-Lobedde. Revisitaran diverses peces de l’exposició “Venerades i temudes. El poder femení en l’art i les creences” com a punt de partida d’una reflexió més àmplia al voltant dels relats que demonitzen i pontifiquen, sobre qui n’ocupa el centre i qui se’n queda al marge, com també sobre els mecanismes silenciosos i ocults que construeixen els pilars de la història.

Eugenia Tenenbaum és historiadora de l’art. A través de les seves xarxes socials i de Patreon, s’ha convertit en una de les divulgadores digitals amb més impacte a Espanya. És especialista en perspectiva de gènere aplicada al món de l’art. Després de publicar La mirada inquieta, un assaig sobre art, Las mujeres detrás de Picasso és el seu primer treball de ficció.

Estela Ortiz és analista cultural i comunicadora, especialment en cultura pop, audiovisual i feminisme. Col·labora diàriament a la ràdio, a Els experts d’iCat FM, i a YouTube fa videoassajos en què analitza fenòmens culturals tan diversos com Barbie, el reggaeton o els cryptobros.

Desirée Bela-Lobedde és escriptora i activista afrofeminista, dedicada a la divulgació de l’educació antiracista des d’una perspectiva afrocentrada. És columnista a publico.es i participa en actes, taules rodona i debats relacionats amb aquestes temàtiques. També col·labora en el programa radiofònic Vostè primer, de RAC1, conduït per Marc Giró.

Una deriva erràtica