Taller "Urbanismo ficción" / Antonio R. Montesinos

18:0020:30 h
Lloc: CC Casinet d'Hostafrancs
C/ del Rector Triadó, 53
08014 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Taller

URBANISME FICCIÓ és un projecte basat en la creació col·lectiva, el debat i el disseny urbanístic. Durant el taller, Antonio R. Montesinos ens proposarà imaginar futurs més idonis per al barri i l’entorn mes pròxim al Casinet d’Hostafrancs. Per això s’aplicaran diferents eines procedents de la cartografia col·laborativa i de l’anomenat “disseny especulatiu”, amb l’objectiu de generar projeccions futures que puguin donar resposta a les actuals problemàtiques del barri.

La vostra assistència al taller permetrà conèixer de primera mà la realitat del barri, quines són les vostres necessitats o reivindicacions, permetent-nos pensar junts el tipus d’infraestructures que es podrien dissenyar per a solucionar-les. El projecte URBANISME FICCIÓ forma part del cicle Temporals 2023, organitzat per l’ICUB i la Xarxa de centres cívics de Barcelona.

El taller es desenvolupa en dues sessions: En la primera sessió cada participant indicarà quines són les problemàtiques que detecta en el barri i, una vegada les tinguem totes, veurem quines coincidències existeixen entre elles: quines són de caràcter econòmic, de convivència, de mobilitat, de sostenibilitat… totes les propostes seran incloses. En la segona sessió s’organitzaran quatre grups segons les temàtiques detectades en la sessió anterior. Cada grup aplicarà diferents tècniques basades en el disseny de futurs i plantejarà una proposta d’intervenció en el barri amb l’objectiu de resoldre les qüestions plantejades.

Els resultats del taller seran la base des d’on construir una instal·lació expositiva que podrà veure’s a partir del 10 d’octubre en el Centre Cívic Casinet d’Hostafrancs. Aquest dia es realitzarà a més un debat amb els assistents per a avaluar els resultats obtinguts.

Taller “Urbanismo ficción” / Antonio R. Montesinos