Aquí no hay obra. Valentina Gaia Lops i Ida Barbati EN RESiDÈNCiA a l'Institut Doctor Puigvert

17:3018:30 h
Lloc: Institut Doctor Puigvert
Pg. de Santa Coloma, 46
08030 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Presentació

Cuerpos en Escucha és un projecte de recerca artística que es desenvolupa a partir de l’activació d’espais de cocreació i d’experimentació multidisciplinària vinculats amb el territori. Comprèn els àmbits de les arts, gènere, territori i societat. Aspira a generar vincles amb diverses entitats locals del territori de Barcelona i establir relacions amb diverses comunitats.

El projecte es desenvolupa en tres fases que no estan separades, més aviat estan entreteixides i embullades entre sí: educació, producció i exposició. Les tres fases es duen a terme de manera conjunta, sense un ordre preestablert, deixant que les necessitats de les persones participants deixin emergir el camí que cal seguir.

Partim de la idea que no hi ha unes fronteres definides entre les arts i allò polític, així com entre els processos pedagògics i l’experimentació artística. Tota forma d’art o procés creatiu comporta una forma d’aprenentatge amb caràcter ètic, que ens permet reflexionar sobre com i què aprenem. De la mateixa manera, tot procés d’aprenentatge està basat en una forma d’’artisticitat’, en el sentit que estimula el desig de crear, que sigui a la teoria, a la pràctica o a l’’entremig’ de totes dues. La nostra finalitat no és ensenyar una tècnica sinó crear a partir del que ens permet fer una determinada tècnica o pràctica artística.

Presentació de la residència de Valentina Gaia Lops i Ida Barbati amb alumnes de 1r d’ESO de l’Institut Doctor Puigvert. Amb la mediació d’Experimentem amb l’Art. 

Aquí no hay obra. Valentina Gaia Lops i Ida Barbati EN RESiDÈNCiA a l’Institut Doctor Puigvert