GRAF t’apropa la programació de creació contemporània a Catalunya. L'agenda que suma totes les agendes.

Vermut amb Explica Dansa/Toni Jodar i Beatriu Daniel: «Ballar l’esgotament»

Eduardo Fukusima interpreta l’esgotament i alhora el fa servir de motor per al moviment. En la peça que s’exposa, Como superar o grande cansaço, posa a disposició el seu físic eclèctic per creuar llenguatges i buscar allò que més incomoda el seu cos. L’artista performa el seu objecte-subjecte. Preval el contacte amb el terra.

Des del 2005 practica tècniques corporals orientals com ara el seitai-ho japonès i el txi-kung xinès. També ha estudiat ballet clàssic, dansa brasilera, capoeira angola, tècnica release, improvisació contact, dansa de l’Índia i gimnàstica artística.

És coreògraf, ballarí i professor a São Paolo des del 2004. Les seves obres s’han pogut veure al Brasil, Portugal, l’Argentina, Bolívia, la República Dominicana, Anglaterra, Itàlia, Xipre i Taiwan. L’any 2012 va participar en el festival World Event Young Artists de Nottingham (Regne Unit). El 2012-2013 va ser seleccionat com a protégé (alumne) del programa de mecenatge artístic Rolex Mentor and Protégé Arts Initiative, i va treballar amb Lin Hwai-min, director artístic del Cloud Gate Dance Theatre de Taiwan.

El març del 2015 va presentar en directe aquesta coreografia al Mercat de les Flors.

Vermut amb Explica Dansa/Toni Jodar i Beatriu Daniel: «Ballar l’esgotament»