GRAF, la plataforma que reuneix les entitats d'art contemporani per a fer comunitat.

Subscriu-te per a rebre la Newsletter GRAF,"aquí"

Visita a Lo Pati en el marc del VII Fòrum Cultura i Ruralitats

17:0020:00 h
Lloc: Lo Pati Centre d'Art
Plaça Mari Chordà, sn
43870 Amposta
Preu: Activitat gratuïta
Visita guiada

La primera setmana de juny, les Terres de l’Ebre tindran protagonisme especial en el VII Fòrum Cultura i Ruralitats que organitza el Ministerio de Cultura. Enguany, la trobada d’àmbit estatal se celebrarà del 4 al 6 de juny a Tortosa. Les activitats es desenvoluparan al Teatre Auditori Felip Pedrell, que serà la seu principal, i s’expandiran per altres localitzacions de la ciutat i les Terres de l’Ebre.

Entre les propostes de caràcter territorial que inclou el programa s’ha organitzat una visita al centre d’art Lo Pati d’Amposta per conèixer diversos projectes en matèria d’arts plàstiques i visuals que es desenvolupen al Delta de l’Ebre. Es tracta d’una activitat prevista per a dimecres 5 a la tarda de 16 a 20h i que inclou un recorregut per l’exposició temporal “Energia submergida” amb la fotògrafa Paula Artés, que posa llum i taquígraf en els abusos de poder de la planta submarina Castor.

La ruta també passarà per la residència d’artistes Baladre que gestiona el centre d’art ampostí, on l’artista David Bestué presentarà “Garba”, un projecte de recerca col·lectiva i experimental centrat en els lèxics materials del Delta de l’Ebre. El recorregut acabarà a la platja del Trabucador amb l’artista Alfred Porres i el tècnic del Parc Natural del Delta de l’Ebre Xavier Abril, que explicaran l’experiència de “Sediments”, una iniciativa de l’Aula al Pati destinada a escolars que reflexiona sobre la fragilitat del Delta. L’autobús sortirà de Tortosa i per participar-hi caldrà inscriure-s’hi al web

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc2L68v_j6VBdKf9_N3N_WWDCPcyo6mNa5cTwoPPL1WSR0gUw/viewform

Així mateix, aquesta edició del Fòrum també planteja una programació expandida amb la participació de diversos agents regionals i nacionals, posant especial atenció als que es desenvolupen des de les províncies de Tarragona, Castelló i Terol, amb la finalitat d’articular i incentivar creus i col·laboracions.

Visita a Lo Pati en el marc del VII Fòrum Cultura i Ruralitats