GRAF, la plataforma que reuneix les entitats d'art contemporani per a fer comunitat.

Subscriu-te per a rebre la Newsletter GRAF,"aquí"

Visita comentada a 'Cable City Dance Cable City Sea' amb Joana Hurtado

18:3019:30 h
Lloc: Fabra i Coats. Centre d'Art Contemporani
Sant Adrià, 20
08030 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Visita guiada

Aquesta visita comentada a l’exposició de Rossella Biscotti Cable City Dance Cable City Sea serà l’oportunitat de descobrir altres perspectives de les obres i la història que conten, gràcies a les explicacions de Joana Hurtado, la comissària de la mostra.

Per a l’exposició de la Fabra i Coats, Biscotti presenta dues grans instal·lacions que ocupen dues plantes del Centre d’Art: The City, una projecció multipantalla sobre una ciutat neolítica, i The Journey, una obra sonora sobre el Mediterrani, cadascuna d’elles acompanyada d’una obra escultòrica: Trees on Land i Drif​ting respectivament, que ens porten a un cementiri d’oliveres i ens endinsen en el mar. Entre els dos pisos, una obra les uneix físicament i conceptualment des de les entranyes de l’edifici: A Conductor, un cable reciclat d’una central nuclear desmantellada que està connectat al corrent elèctric del Centre d’Art i proporciona l’electricitat de tota l’exposició.

Viure en el món implica fer-lo, crear-lo. El que ens sembla un desert excavat i la immensitat del mar, ens diu Rossella Biscotti, també és un paisatge construït, que estructura la nostra experiència i visió del món. La manca d’una imatge o perspectiva absoluta que pugui unir la multiplicitat de mirades i veus d’aquests dos espais no només ens serveix per reflexionar sobre l’articulació de les societats, actuals o pretèrites, sinó que facilita noves percepcions sobre la nostra implicació amb l’entorn. I si la nostra interacció crea la concepció que tenim del món, també la pot canviar.​​​

Cal reserva prèvia a activitats-centredart@bcn.cat.

Visita comentada a ‘Cable City Dance Cable City Sea’ amb Joana Hurtado