VISITA GUIADA A "BEAUTIFUL PARADOX", PER LA CURADORA SARA CATALÁN

19:0022:00 h
Lloc: The Over
C/ Sant Pere Màrtir, 3
08012 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Visita guiada

Aquesta visita guiada és una oportunitat per conèixer en profunditat el treball de William Keo a través de la mirada de la curadora en cap Sara Catalán. Ella proporcionarà context, respondrà preguntes i facilitarà converses significatives al voltant dels temes d’interès i l’enfocament de l’obra de Keo.

Beautiful Paradox és una selecció curada del projecte personal de William Keo, que documenta les complexitats del dia a dia del seu veïnat als afores de París.  Des de The Over, el vam presentar a l’edició de l’any passat de Festival Art Photo Barcelona, ​​a Disseny Hub. Ara és un honor poder mostral’i compartir l’obra de William Keo a la nostra galeria, on serà exposat del 6 d’abril al 6 de juliol de 2024.

William Keo és un fotògraf franco-cambodjà resident a París. El seu treball se centra en històries relacionades amb la seva història familiar i el seu passat de refugiats; migració, exclusió social i intolerància intercomunitària. D’aquest projecte, l’artista ens diu:

“La ubicació dels Jocs Olímpics no és mai una casualitat, i el 2024 tindran lloc a la regió més pobre de França, Seine-Saint-Denis, districte 93, on visc. Fa anys que documento de manera crònica l’estructuració social i cultural d’aquest barri, on la violència social s’agreuja fins al punt de ser considerat pels investigadors com “L’observatori de les desigualtats”. 

L’arribada d’aquest esdeveniment ja està transformant la zona, i els primers indicis són que l’Estat intenta pacificar la regió traslladant poblacions immigrades a altres districtes més allunyats. La pobresa, les manifestacions contra la violència policial, els disturbis, la policia, el narcotràfic, les presons, els hospitals, la immigració, la subcultura i la joventut, són els capítols que conformen aquest projecte.

Aquesta selecció comissariada a partir del meu projecte “Hostil” pintarà un retrat d’una joventut amb múltiples identitats, des d’immigrants de tercera generació fins a gentrificació, en la vigília d’uns Jocs Olímpics que impactaran i transformaran la zona per sempre”.

VISITA GUIADA A “BEAUTIFUL PARADOX”, PER LA CURADORA SARA CATALÁN