Punta de Lanza - Visita Guiada a l'exposició de Mulambö

Lloc: Homesession
Creu Dels Molers, 15
08004 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Exposició

El proper divendres dia 28, l’artista brasiler en residencia a Homesession, Mulambö, conduirà una visita guiada a la seva exposició “Punta de Lanza” de 19 a 20h.

L’exposició romandrà oberta únicament els dies 27, 28 i 29 de 17 a 20h

 

En aquesta mostra, l’artista treballa des del futbol per a parlar de racisme i resistència. Utilitza la figura del jugador brasiler Vinícius Jr. i els casos de violència que ha sofert, per a proposar un diàleg entre tradicions afro-brasileres i populars, i aquest esport. Aquesta temàtica s’aborda des de la concepció del futbol europeu com un somni molt present en l’imaginari dels nens brasilers, al qual es vinculen idees d’èxit social i millora de vida.

L’exposició presenta treballs en diferents suports i proposa un diàleg que va molt més allà de l’esport en si mateix.

 

MULAMBÖ (1995 – Saquarema, Rio de Janeiro) és un dels artistes més prometedors de la seva generació, treballa a partir de la restitució de poders, buscant la valorització de símbols de l’existència dels suburbis i de la Região dues Lagos a Rio de Janeiro. Explora des de la pintura, la creació de banderes i objectes, fins i tot internet com a plataforma de treball. Però abans que artista, és net, fill, padrí i germà, i fa art per a afirmar que no hi ha museu en el món com la casa de la nostra àvia.
Mulambö ha exposat en MAR – Museu d’Art de Rio; en el Centre Municipal d’Art Hélio Oiticica (RJ); en el Sesc-Santana (São Paulo); en Galeria Portes Vilaseca (RJ); en l’espai Das Schaufenster (Seattle (els EUA); en Haus der Kunst (Munic, Alemanya) i Recentment ha participat en ARC Lisboa 2023 amb la Galeria Portes Vilaseca.

 

Col·laboren: Instituto Inclusartiz (Brasil), Galeria Portas Vilaseca (Brasil)

Punta de Lanza – Visita Guiada a l’exposició de Mulambö