Willem de Haan. A Great Purchase

Lloc: Ana Mas Projects
Carrer Isaac Peral, 7
08902 L'Hospitalet de Llobregat
Preu: Activitat gratuïta
Exposició

Per a la mostra individual ‘A Great Purchase’ [Una gran compra] a Ana Mas Projects, Willem de Haan (Països Baixos, 1996) replica els interiors de diverses cases de col·leccionistes anònims. Dins d’aquestes rèpliques es disposen obres d’art originals d’artistes representats per la galeria que van ser adquirides pels col·leccionistes durant els darrers anys. Obres que, per primera vegada després de ser adquirides, tornen a la galeria acompanyades de la intimitat dels seus actuals entorns domèstics.

A través d’aquesta proposta, De Haan desafia el model expositiu global establert, el white cube [cub blanc], dissenyat a principis del segle XX amb l’objectiu de minimitzar les distraccions durant la contemplació de les obres d’art, i que va portar a rodejar les obres d’un excés de buit. És realment aquesta la presentació final de cada obra? El seu resultat definitiu? A la llarga, moltes obres acaben destinant la majoria de la seva vida a les llars de col·leccionistes on, a diferencia de la presentació asèptica pròpia de museus i galeries, les peces dialoguen amb cada element dels espais domèstics que les acullen. Objectes de la vida quotidiana, mascotes, arquitectura tradicional o el paisatge vist a través d’una finestra, són autoritzats pels col·leccionistes per tal d’estimular la potencialitat de la pròpia obra.

A canvi de cadascuna d’aquestes obres cedides de les seves col·leccions privades, i durant el període de l’exposició, als col·leccionistes se’ls ofereix l’oportunitat d’ocupar temporalment l’espai desocupat per la peça cedida per una altra obra en substitució. Cada col·leccionista escollirà entre una selecció d’obres en dipòsit disponibles de la galeria.

D’aquesta manera, l’exposició no només s’activa i es presenta a l’espai de la galeria, sinó que també te lloc fora dels seus límits, a les llars dels respectius col·leccionistes.

 

Exposició en col·laboració amb Gracias por su visita i duta  a terme en el marc de la programació d’Art Nou 2021.

Willem de Haan. A Great Purchase