“Xarxes alternatives DIY. Mercenaris de dades i Autohosting a la Raspberry Pi”

10:0018:00 h
Lloc: Hangar
Emilia Coranty, 16 – Can Ricart
08018 Barcelona
Preu: 65€
Taller

En aquest taller tractarem connectar els punts entre PSYOPS, psicologia, propaganda, xarxes, dades i algoritmes, i subratllarem la necessitat de construir xarxes alternatives per conservar la sobirania sobre les nostres tecnologies de la comunicació per lluitar contra la incipient militarització silenciosa de la societat civil a través de màquines, interfícies i algoritmes. Els participants construiran el seu kit per a auto-allotjar els seus propis servidors web i xarxes sense fils personals.

MERCENARIS DE DADES a càrrec de Joana Moll

La Guerra Psicològica, també anomenada PSYOPS, és una estratègia utilitzada en les xarxes d’intel·ligència militar i governamental per influenciar les estructures emocionals, cognitives i racionals de governs, organitzacions, grups i individus per canviar els seus comportaments i, en última instància, els seus propòsits i objectius. Les tàctiques PSYOPS estan profundament arrelades en els diversos entorns tecno-socials que són al centre de la governança algorísmica, però sovint són ignorats o passats per alt per la majoria dels ciutadania global, tot i que no obstant això operen dins d’aquestes estructures.

AUTO-HOSTING EN LA RASPBERRY PI a càrrec de Sarah Grant

En la societat actual, la privacitat de les dades i la centralització de les infraestructures de comunicació s’han convertit en preocupacions principals. La governança, les lleis i les estructures estan sent qüestionades. Amb la creixent desconfiança en “el núvol” apareix una crida ampli per apropiar-se de les infraestructures de xarxa públiques; infraestructures que proporcionin als usuaris un major control de la comunicació personal, dades i identitats. En aquesta sessió es presentarà als participants els components bàsics que construeixen una xarxa, la línia d’ordres i la comunicació WiFi. Els participants aprendran a auto-allotjar els seus propis servidors web i xarxes sense fils personals. Aquests servidors permetran als seus usuaris enviar missatges, publicar llocs web i compartir arxius a través d’una xarxa local offline i “mesh networks”.

*** Cap coneixement previ en enginyeria de xarxes, programació o interacció amb la línia d’ordres és necessària

Es requereix portàtil amb entrada USB, Ethernet i lector de targeta SD.

** Materials necessaris per al taller:

+ Raspberry Pi versió 3 or 2 model B (not B +)

+ Wireless adapters

+ 16GB SD card

+ Power supply

+ Ethernet cable

Total: 65 €

Matrícula gratuïta. Cost materials 65 €. Per encarregar els materials s’hauran d’ingressar 65 € una setmana abans del taller. En finalitzar del taller cada participant es podrà emportar a casa el seu propi Kit de Autohosting.

Inscripció prèvia omplint el formulari aquí.

Màxim 10 participants

Dates: 30 i 31 octubre 2017

Horaris: de 10h a 18h.


“Xarxes alternatives DIY. Mercenaris de dades i Autohosting a la Raspberry Pi”