GRAF, la plataforma que reuneix les entitats d'art contemporani per a fer comunitat.

Subscriu-te per a rebre la Newsletter GRAF,"aquí"

Europa / Gemma Ragués

19:0020:00 h
Lloc: Santa Mònica
La Rambla, 7
08002 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Performance

Una exploració sobre l’extinció i l’extensió d’Europa entreteixida amb la història del Pavelló Mies van der Rohe de Barcelona i el seu procés de reconstrucció cíclic.

EUROPA és un film-performance que parteix de la idea que Europa no existeix, idíl·licament. Europa no és, però té la idea de ser. Europa és un procés de reconstrucció i deconstrucció cíclic.

El film porta l’espectador* al Pavelló Mies van der Rohe de Barcelona, una obra també construïda, deconstruïda i reconstruïda al llarg del temps. Els seus materials (marbre travertí i verd, acer, vidre) expressen rigor geomètric, precisió, claredat o transparència. Presenten un espai idíl·lic. Els seus murs creen espais, però no delimiten ni aguanten el Pavelló; no hi ha entrada o sortida. Tampoc hi ha una entrada o sortida a Europa – idíl·licament – i no s’hi arriba mai. Europa està en constant espera i reconstrucció. Quan arribarem a Europa?

La compositora és l’única protagonista al film, adoptant identitats múltiples en realitats divergents. L’obra es presenta com un xoc entre pel·lícula i il·lusió òptica, mite i realitat. Una redefinició d’Europa en reconstrucció.

La performance anirà acompanyada d’un col·loqui.

Difraccions és un cicle que explora noves relacions entre els diferents actors dins el món de la clàssica i contemporània a través d’un seguit de propostes que reuneixen nous perfils de creadors i possibilitin noves relacions amb el públic, tenint, com a eix central, l’aposta pel talent local i la descentralització de l’avantguarda per tot el territori.

Europa / Gemma Ragués