«Això no és una pedra, és una dent» de Clara Gassull Quer

Lloc:
Plaça de l'Església, 8 - 17460 Celrà (Girona)
Preu: Activitat gratuïta
Exposició

El projecte Això no és una pedra, és una dent suposa la continuació natural d’una recerca iniciada per Clara Gassull Quer a principis de l’any 2023 entorn dels vincles entre la geologia pròpia dels territoris calcaris i la biologia i morfologia interna del cos humà, centrant-se en la semblança entre els elements pedra i os, sota la sospita que estiguem atansant-nos, en realitat, a una mateixa cosa.

Hi ha muntanyes que estan compostes majoritàriament de pedra calcària, aquest tipus de pedra es caracteritza per estar formada de carbonat de calci. Un os, quan està viu, conté el 30% de matèria orgànica i el 70% de matèria mineral. Un cop sec, passa a ser únicament mineral i el seu component principal és carbonat de calci. La composició de la pedra calcària i la dels ossos del nostre cos, un cop secs, és molt semblant.

Instal·lada en aquesta ambigüitat, l’artista desplega un cos de treball centrat en l’especulació matèrica a partir de calcita extreta del massís del Montgrí i en una sèrie d’exercicis visuals que juguen a fer explícita aquesta ambivalència.

«Això no és una pedra, és una dent» de Clara Gassull Quer