GRAF, la plataforma que reuneix les entitats d'art contemporani per a fer comunitat.

Subscriu-te per a rebre la Newsletter GRAF,"aquí"

Dimarts de vídeo / AIDS Correspondences

18:0020:00 h
Lloc: Santa Mònica
La Rambla, 7
08002 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Screening

AIDS Correspondences

(Correspondències de la sida) explora les temporalitats canviants de la vida amb el VIH/sida i el canvi d’actituds socials cap al virus al llarg dels anys. A través de projeccions, narració i debat, el programa s’endinsa en les històries de l’epidèmia de VIH/SIDA a Grècia i Espanya, presentant respostes artístiques i activistes que reflexionen sobre les actituds socials, en la seva majoria de quan la infecció significava la mort, i examinant la diferència d’aquests contextos amb les històries dominants a nivell mundial. A continuació, el programa explorarà la temporalitat contemporània de viure amb el VIH, examinant l’impacte de les teràpies antiretrovirals en el sexe, la subjectivitat i les experiències viscudes, especialment en les subcultures masculines homosexuals. AIDS Correspondences és el resultat d’una sèrie d’intercanvis entre Panos Fourtoulakis amb Aimar Arriola i amb João Florêncio: la correspondència com a manera de connectar temps i llocs, presències i absències.

 

El programa es compon de 2 sessions, el 27 i el 28 de febrer.

Dimarts 27.02.24
18h – 20h

Els comissaris Panos Fourtoulakis i Aimar Arriola presenten aspectes de la seva correspondència en curs sobre les respostes artístiques a la crisi del VIH/SIDA a Grècia i Espanya, i reflexions més àmplies sobre temes relacionats. Obres d’imatge en moviment, documentació de performances, accions activistes i altres materials -procedents d’arxius públics i privats- serveixen com a punts d’entrada per a accedir i reflexionar sobre temporalitats queer sovint oblidades. La sessió explora com les històries dels dos països ressonen entre si i com divergeixen de les narratives sobre el VIH/SIDA dominants a nivell mundial.

Obres d’imatge en moviment, extractes de vídeo, performances i documentació activista d’ACT UP Barcelona, Águeda Bañón, Alexis Bistikas, Liliana Couso i Virginia Villaplana, Pepe Espaliu, Pepe Mirales i Vicky Vergou, entre altres.

Selecció de Panos Fourtoulakis i Aimar Arriola (com a part del projecte AIDS Anarchive desenvolupat amb Nancy Garín i Linda Valdés).

Dimarts de vídeo /  AIDS Correspondences