GRAF, l’agenda que suma totes les agendes.

Si encara no reps la nostra Newsletter, pots subscriure't aquí

Dimarts de vídeo / "Antes del litio"

19:0020:00 h
Lloc: Santa Mònica
La Rambla, 7
08002 Barcelona
Aquest esdeveniment sortirà publicat a l'agenda el dia 05.03.2024.
Preu: Activitat gratuïta
Screening

Projectarem el documental Antes del litio, un film que dona la paraula a les comunitats originàries situades a la conca de la llacuna de Guayatayoc, territori licitat pel govern de la Província de Jujuy, Argentina, a empreses transnacionals per a la seva explotació de mines de liti.

L’explotació i el saqueig dels recursos naturals per part d’empreses estrangeres en territoris indígenes és silenciada i compta amb la complicitat dels governs. Actualment, al nord argentí hi ha actius diversos projectes per a l’extracció de liti a salars i muntanyes, habitades per comunitats que resisteixen davant de l’embat de les empreses i els governs que volen explotar aquestes zones sense consens de les comunitats que les habiten ancestralment.

Creat per Costa Rica Producciones, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i l’Observatorio Plurinacional de Salares Andinos (OPSAL) és un dels resultats del projecte d’AlterNativa Intercanvi amb Pobles Indígenes que porta per títol “Vulneracions en origen del Liti i Drets Humans a la compra pública de vehicles elèctrics”.

Després de la projecció tindrà lloc un debat sobre els impactes de la transició cap a les energies anomenades “verdes”, fomentada des del nord global. Aquesta transició que passa per l’extractivisme i la mineria de recursos naturals com el liti, està afectant diversos territoris, molts d’ells en àrees indígenes.

Hi participarà un membre d’AlterNativa Intercanvi amb Pobles Indígenes i Pamela Benicio, protagonista del documental i testimoni d’una comunitat de Jujuy (Argentina) afectada per l’extracció del liti.

Dimarts de vídeo / “Antes del litio”