Dimarts de vídeo / Intimitat versus Media - Sis confluències en el temps 6

19:0020:00 h
Lloc: Santa Mònica
La Rambla, 7
08002 Barcelona
Aquest esdeveniment sortirà publicat a l'agenda el dia 12.12.2023.
Preu: Activitat gratuïta
Screening

Sessió a càrrec de Desorg.punt.Org – Observatori de Video no Identificat per als Dimarts de vídeo del Santa Mònica.

INTIMITAT VERSUS MEDIA  

Cinc experiments videogràfics originals de l’era analògica dels anys 90, s’entrellacen amb un passatge de vídeo que interpreta diversos contextos mediàtics contemporanis específics. Aquests experiments, caracteritzats per les seves imatges analògiques de baixa resolució i la seva intencionalitat profunda, troben continuïtat i contrast en les evasions digitals d’alta resolució, i en les fantasies buides contemporànies. Malgrat estar separats per tres dècades de deriva humana, aquests diferents àmbits convergeixen i es reflecteixen mútuament, creant juxtaposicions i contradiccions profundes.
 

J’embrasse (pas)
Iñaki Álvarez, 10′, 1999
Una exploració dels sentiments humans, però també un qüestionament de la realitat d’aquests sentiments una vegada filtrats a través dels mitjans de comunicació. 

Testimonials, The Hundred Videos 028
Steve Reinke, 7′, 1997
“Steve té unes cames boniques i també té uns braços bonics i em sembla que ell és molt més que això. Ell és moltes coses que busco”. 

My Fear, The Hundred Videos 072 
Steve Reinke, 1’23”, 1997
“Com que tenia por de tot, vaig desenvolupar poders extraordinaris”. 

Minnesota 1943
Toni Serra, 7′, 1995 
El 1943, a petició de l’exèrcit nord-americà, la Universitat de Minnesota implementa una prova psicològica per al reclutament d’oficials. Més tard, aquesta mateixa prova s’utilitza internacionalment per a la selecció de personal en empreses privades. “Relaxeu-vos, intenteu ser sincers”. 

Fundació Zero
Joan Leandre, 5′, 1993
Frames analògics oblidats i polsosos anunciant el laberint digital. 

Perceptual 
Kubasik Basik, 15′, 2023 
Un viatge fantàstic a través de temps efímers, confessions no buscades i captivadores il·lusions òptiques. Addiccions-trampa, màquines-temps. Sentències d’imatges en moviment entreteixides amb citacions d’una època llunyana, ens transporten a un món de fals encantament. Enmig d’aquest viatge, ens trobem amb cicles, tendències i vibracions aleatòries de plaques tectòniques elàstiques, lineals en moviment. Aleshores, la nostra existència queda bloquejada en la superfície, i només en condicions específiques podem entreveure el que s’amaga més enllà d’aquest territori limitat. Abraça les meravelles que es despleguen en aquest viatge fascinant a través de l’inexplorat mainstream. 

Dimarts de vídeo /  Intimitat versus Media – Sis confluències en el temps 6