L'última terra. Miquel Matas Ferrer

11:0013:30 h
Lloc:
Plaça de l'Església, 8 - 17460 Celrà (Girona)
Preu: Activitat gratuïta
Apertura

L’última terra de Miquel Matas Ferrer és una investigació de llarg recorregut al voltant d’una materialitat a punt de desaparèixer. Utilitzant com a pretext –i matèria primera– les darreres existències d’un tipus d’argila blanca extreta als voltants de la Bisbal d’Empordà, Miquel Matas Ferrer s’interroga al voltant de les dinàmiques extractivistes i les pràctiques que defineixen i transformen un territori determinat.

En aquest intent de copsar la fragilitat d’una matèria a punt de no ser, l’artista desplega una sèrie d’exercicis –objectuals, instal·latius, performatius– que proven de fer tàctil, hàptica, aquesta desaparició.

Aquest projecte, iniciat l’any 2022 sota el paraigua del programa de suport a la recerca i a la creació de Cultural Rizoma, es va presentar en un primer estadi a SWAB Barcelona Art Fair 2023 dins el programa SOLO by Fundació Vila Casas i, al llarg dels darreres mesos, ha anat desplegant-se a l’espai de Cultural Rizoma.


Miquel Matas Ferrer (La Bisbal d’Empordà, 1991) explora, a través de la pràctica artística, les realitats contemporànies dels sabers ancestrals i els imaginaris oblidats. Els recursos naturals, l’artesania i les transformacions materials són els seus principals camps d’interès. La seva producció es formalitza, principalment, a través d’objectes, instal·lacions i peces audiovisuals.

L’última terra. Miquel Matas Ferrer