Sessió doble. Col·lectiu Estampa i Maria Alcaide

12:0013:30 h
Lloc:
Plaça de l'Església, 8 - 17460 Celrà (Girona)
Preu: Activitat gratuïta
Arts en Viu

A «Sessió doble» es presenten al Teatre l’Ateneu de Celrà (Girona) dues activacions obertes al públic sorgides de les recerques artístiques del col·lectiu Estampa i Maria Alcaide.

Amb «El silenci és un camuflatge: maneres d’escoltar un ordinador», el col·lectiu Estampa es fixen en els aparells del món digital, cada cop més silenciosos. Però sobre el silenci dels aparells digitals s’edifica el brogit del món en línia i la corrua de missatges, vídeos, cerques i notificacions que apareixen i desapareixen de les nostres pantalles. Amb aquesta idea, el col·lectiu Estampa vol parar atenció, escoltar amb deteniment un ordinador i proposen diverses maneres de fer-ho que modifiquen la manera habitual de relacionar-se amb aquestes màquines.

Per la seva banda, al treball de Maria Alcaide també hi trobem ingredients infraestructurals, a més de biogràfics. L’artista compartirà amb el públic les anotacions, temptatives i línies de fuga que es desprenen de «Le ventre de París». Aquest projecte parteix de la novel·la homònima d’Émile Zola i de la seva pròpia experiència a la ciutat per indagar en com han canviat les formes d’alimentació i de consum i com operen les relacions de poder basades en la classe, el gènere i la raça en la planificació urbana i territorial.

Maria Alcaide realitzarà una conferència performativa que connectarà París i Girona, creant un pont entre ambdós territoris i els seus contextos socials, econòmics i culturals.

Sessió doble. Col·lectiu Estampa i Maria Alcaide