Structures of éclats. Abdelkader Benchamma

Lloc: adn galeria
Mallorca, 205
08036 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Exposició

Aquesta mostra reuneix una sèrie de dibuixos que, atenent particularment a les seves primeres investigacions, ens permeten endinsar-nos en les permanències i transformacions de l’obra de l’artista.

La pràctica artística d’Abdelkader Benchamma converteix el dibuix en un espai poètic i atemporal on la realitat i la ficció es troben per donar lloc a nous mons possibles. Per a això, l’artista ha investigat durant els últims 15 anys sobre estats alterats de la matèria, l’inconscient col·lectiu dels signes i els mites, tant religiosos com els procedents de la cultura popular.

Des de l’inici de la seva carrera, marcat per la línia clara i l’estètica del còmic en referents com Raymond Pettibon, la seva obra s’inclina ràpidament cap a la inclusió d’elements metafísics. Les seves obres primerenques mostren transformacions violentes cap a formes indeterminades, obertes a múltiples interpretacions. Aquesta forma de tractar la relació de l’ésser humà amb el món, a través de la matèria en transformació, és la manera de Benchamma de desenvolupar reflexions existencials.

Structures of éclats. Abdelkader Benchamma