Tot és transitori, hi ha sofriment en les persones, cap essència és sòlida

19:0020:15 h
Lloc: Santa Mònica
La Rambla, 7
08002 Barcelona
Aquest esdeveniment sortirà publicat a l'agenda el dia 02.07.2024.
Preu: Activitat gratuïta
Screening

Projecció d’El canto de la abubilla de Toni Serra / Abu Ali amb la intervenció de Beatriz Regueira.

El canto de la abubilla (2015) és un viatge de cerca interior a través de la deriva en diferents paisatges i escenes exteriors que remeten al cant del cor. Per a Toni Serra / Abu Ali, el seu autor, oblidar aquest cant ens porta a diferents paisatges de l’ànima caracteritzats per una sensació de pèrdua i desorientació, erms de l’ànima i de les ciutats on buscant el que no sabem, a vegades trobem laberints inquietants. «Allí perduts, amb l’única referència hipnòtica de la llum, demanem un camí per a continuar vius… Un camí no escrit, i alhora un camí i no un altre, un camí únic per a cada ésser humà…»

La projecció d’aquesta peça vindrà acompanyada de la intervenció de Beatriz Regueira, que a partir d’ell plantejarà les seves reflexions entorn de la pregunta: com continuar creient en el poder de la gent? La trajectòria de recerca en àmbits de l’art i el pensament contemporani de Beatriz tenen un encreuament particularment interessant amb el seu camí espiritual a través del budisme. Per això, des d’aquests àmbits, la nostra convidada proposarà entendre’ns des de la interdependència i transitorietat ontològica, des de la qual permetre’ns dibuixar un camp de convivència entre diferents i en possibles relacions de «conflicte respectuós».

Beatriz Regueira és investigadora, professora, artista i mediadora, doctora en Belles arts (UB, 2021). La seva recerca aborda la subjectivitat a través de les pràctiques feministes, meditatives i antipsiquiàtriques, explorant des de diferents somatècnias i el vídeo-assaig la simptomatologia dels cossos en malestar. Forma part de Theoria. Conocimiento encarnado, projecte col·lectiu que explora la dimensió afectiva del coneixement i l’experiència a través de diverses somatècnias.

Toni Serra / Abu Ali (Manresa, 1960-Barcelona, 2019) es va llicenciar en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona i es va formar en videoart en CUNY Brooklyn i altres centres de Nova York. El seu treball ha reflexionat i experimentat sobre la relació del vídeo amb l’experiència interior i les visions que transiten entre el real i l’irreal, el somni i la vigília. Els Estats Units, el Marroc, Tànger i l’Atles són alguns dels seus paisatges habituals. Va ser co-director i membre fundador dels Arxius OVNI [Observatori de Vídeo No Identificat].

Lloc: Santa Mònica, Espai Bar
Data i horari: 9 de juliol, 19:00 h
Preu gratuït, entrada lliure fins a completar aforament.

Tot és transitori, hi ha sofriment en les persones, cap essència és sòlida és part del programa d’hivern Com continuar creient en el poder de la gent.

Aquesta sessió forma part del programa anual Dimarts de vídeo en el Santa Mònica.

Tot és transitori, hi ha sofriment en les persones, cap essència és sòlida