Una ona majestuosa que arrasa amb el meu apartament el meu smartwatch i les meves microsessions de mindfulness

19:0020:15 h
Lloc: Santa Mònica
La Rambla, 7
08002 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Screening

Projecció d’1 ola Majestic en mi balconee de tacoderaya amb l’intervenció de Marta Echaves.

1 ola Majestic en mi balconee de tacoderaya és una obra que especula entorn de la resistència de les formes d’oci tardocapitalista en el context dels desastres climàtics. Els paisatges de la bombolla immobiliària del Mediterrani, en barrejar-se amb la sorra i l’aigua que desdibuixa el seu urbanisme, serveixen com a escenari des del qual reflexionar sobre les deficiències que els processos de subjetivació neoliberal contemporanis manifesten quan sorgeixen situacions crítiques al nivell de la col·lectivitat. En el vídeo, la ‘oralitat’ es descompon en un ús digital i fragmentari del parlat, construint sensació però mai missatge. tacoderaya són Jonás de Murias i Paula Pérez-Roda com a col·lectiu de selecció de veus i sons, de remescla oral i rítmica i de generació d’experiències verb-sensorials. Treballa en els intersticis de la performance, les arts verbals i l’art sonor a través de diferents tècniques de recerca participant.

El vídeo vindrà acompanyat de la intervenció de Marta Echaves, que a partir d’ell abordarà qüestions sobre la medicalització de la vida, el consum de substàncies estimulants i les innovacions del mercat en l’oferta per a obtenir el benestar, així com la necessitat de recuperar una noció de la paraula vida que escapa de les estratègies capitalistes de cooptació de la felicitat més mundana i emancipada.

Marta Echaves és coordinadora d’activitats a Espanya de l’editorial Caixa Negra. Ha escrit per a catàlegs i publicacions d’artistes i és editora al costat de María Ruido i Antonio Gomez Villar de Working Dead. Escenarios del postrabajo (La virreina Centre de l’Imatge). Recentment ha escrit l’epíleg per al llibre Raving de Mckenzie Wark (Caja Negra, 2023). Interessada en l’escriptura i la recerca historiogràfica, els seus projectes es proposen revisitar imatges i metàfores posant en el centre la vivència íntima i els anecdotaries com a detonadors de dispositius poètics de memòria.

Lloc: Santa Mònica, Espai Bar
Data i hora: 12 de desembre, 19:00 h
Preu gratuït, entrada lliure fins a completar aforament

Una ona majestuosa que arrasa amb el meu apartament el meu smartwatch i les meves microsessions de mindfulness és part del programa de tardor Contra el feixisme, no oblidem la bellesa.

Aquesta sessió forma part del programa anual Dimarts de vídeo en el Santa Mònica, on cada mes es projecta una obra de l’arxiu Hamaca.

Una ona majestuosa que arrasa amb el meu apartament el meu smartwatch i les meves microsessions de mindfulness