We Protect You from Yourselves

12:0015:00 h
Lloc: adn galeria
Mallorca, 205
08036 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Exposició

Fa deu anys, el 3 d’octubre de 2014, vam inaugurar a ADN Galeria l’exposició We Protect You from Yourselves del col·lectiu DEMOCRACIA. Entre les peces que van conformar aquesta exposició, hi havia una sèrie de retrats de oficials que formaven part de les Unitats d’Intervenció del Cos Nacional de Policia. Les imatges havien estat captades pels artistes l’any anterior durant la manifestació que es va dur a terme a la ciutat de Madrid el 25 d’abril de 2013 sota el lema “Asedia el Congreso”. Al tancament de l’exposició es van rebre dues denúncies dirigides tant a la galeria com als artistes: una per injúries per via penal i una altra per exhibició de dades de caràcter personal, presentada pel Sindicat Unificat de Policia per via administrativa davant l’Agència Espanyola de Protecció de Dades.

Com és sabut, el relat que ha construït la galeria entorn de la tríada art, política i societat, ha rebut més denúncies i pressions per part d’altres estaments i institucions. Episodis que han marcat la nostra història i sobre els que ara volem reflexionar revisitant 16 retratos, aquesta vegada alterats de forma voluntària per DEMOCRACIA, sota una mena d’”imperatiu legal” amb una doble finalitat: protegir-nos de nosaltres mateixos i posar de manifest que l’autocensura està a la caixa d’eines per defecte del sector cultural.

En aquest exposició, acompanyem aquests retrats alterats amb altres peces de la col·lecció ADN i d’artistes amb què treballem que tracten la iconografia i temàtica policial.

Amb obres d’Eduardo Arroyo, Equipo Crónica, DEMOCRACIA, Kendell Geers, Núria Güell , Imon Boy, Eugenio Merino, Joan Pallé, Avelino Sala.

We Protect You from Yourselves