GRAF és l’eina per millorar la comunicació i coordinació entre els espais de creació contemporània de Catalunya.
L’agenda dels qui comparteixen agenda.
Forma part de GRAF
GRAF et convida a formar part de la comunitat que et permet compartir la teva programació amb la resta d’espais de la plataforma per a oferir al públic una oferta cultural coordinada i equilibrada.
GRAF és una comunitat oberta, plural i interdisciplinària d’espais que programen creació contemporània a Catalunya, que comparteixen un mateix context i contribueixen a enfortir-lo.
Si vols ser part de GRAF, omple el formulari de sol·licitud i ens posarem en contacte amb tu al més aviat possible.
Serveis
Què ofereix GRAF?
— Calendari compartit
Accés a l’eina d’organització interna per a espais GRAF que reuneix la informació de totes les seves activitats programades a futur o en procés de programació. L’objectiu del calendari és compartir aquesta informació a mitjà i llarg termini per generar un coneixement valuós i possibilitar la planificació estratègica de noves activitats, el benefici del qual és l’optimització de recursos. GRAF proporciona un contacte directe amb la resta d’espais GRAF.
— Agenda pública
Difusió de les programacions dels espais a l’agenda d’accés públic. L’agenda ofereix al públic un lloc de consulta ràpida de la programació dels espais GRAF, propostes provinents de diferents camps de la creació contemporània i de tot el territori de la geografia catalana. L’objectiu de l’agenda és fer més accessible la programació dels espais i projectes tant institucionals com independents i col·laborar a construir nous públics, facilitant el transvàs entres audiències de diferents disciplines.
— Buscador
Accés a tota la informació relacionada amb els espais i programacions publicades a GRAF, tant presents com passades. GRAF genera un arxiu de les programacions que han tingut lloc al context de Barcelona i Catalunya, així com dels espais que hi han format part. GRAF contribueix així a la memòria col·lectiva, visibilitza la realitat del context i ofereix un lloc d’accés lliure on consultar aquesta informació.
— Acompanyament personalitzat
Acompanyament als espais per a la publicació de la seva programació al calendari. L’eina en línia s’alimenta d’una relació personalitzada amb cadascun dels espais, per detectar les seves necessitats concertes i facilitar periòdicament la introducció de dades de la seva programació.
— Jornades GRAF
Trobades periòdiques presencials amb els espais per compartir programacions, avaluar GRAF i programar activitats d’interès per als espais i el públic especialitzat. GRAF està en constant evolució, en diàleg amb les necessitats dels espais.
— Xarxes socials
Suport a la visibilitat dels espais i les activitats que programen a través de les xarxes socials de GRAF.
— Newsletter mensual
Canal d’informació amb el públic, a través de correu electrònic, amb la programació mensual dels espais GRAF. Avanç de la programació dels espais, que després s’amplia en detall a l’agenda setmanal. El Newsletter facilita que la informació dels espais arribi a l’usuari final.
— Rutes GRAF
Textos d’opinió de publicació periòdica realitzats per col·laboradores externes i/o vinculades als espais GRAF. Les Rutes GRAF generen un recorregut virtual pel panorama cultural local, incloent algunes de les programacions dels espais GRAF.-
.
Vols més? Serveis especials GRAF
— Espai destacat a l’Agenda
GRAF disposa d’espais destacats a l’agenda en forma de bàners per anunciar esdeveniments o programacions especials. El bàner es compon amb imatge i/o text, en format horitzontal o vertical, funciona com a link a una pàgina web externa i és visible durant el temps que necessitis a la pàgina principal de GRAF.net, acompanyat de tota la programació de l’agenda setmanal.
— Publiquem la teva programació a GRAF
GRAF ofereix un servei d’introducció de dades per a espais amb un volum de programació alt. Periòdicament ens envies la teva programació a futur i la publiquem al calendari GRAF per a que estalviïs temps i t’asseguris de compartir la teva informació actualitzada i a llarg termini amb la resta d’espais i amb el públic.
— Campanya de comunicació
GRAF dissenya campanyes específiques de suport a la comunicació per als espais. Pensem amb tu com donar suport a les teves programacions especials amb tots els elements de la plataforma GRAF.
Me’n vaig molt lluny, començo per Madrid, però tornem de seguida. I és que, a Teatros del Canal, Amalia Fernández presenta En construcción 2, del 12 al 14 d’octubre, una peça escènica que ja vam veure a Barcelona, al Mercat dels Flors, al festival Sâlmon< de fa dos anys. Però és que, al programa de mà, he llegit això:
“Amalia Fernández (Granada, 1970) pertany per dret a una generació d’artistes nacionals que entenen la dansa com un territori de recerca, experimentació i qüestionament que no necessàriament respon a les convencions de la representació, per la qual cosa cada proposta suposa un repte no solament per a la creadora, sinó per als artistes que l’acompanyen i el públic que ve a veure-la. Les seves obres es mouen per la perifèria dels esquemes preestablerts i condueixen a l’espectador per rutes de les quals la destinació final moltes vegades és una incògnita per a tots.”
D’això volia parlar. I no solament d’artistes nacionals, sigui el que sigui la nació de la qual estiguem parlant. I no solament dels quals vénen de la dansa, encara que també. Volia parlar-vos d’aquest tipus d’artistes.
Tornem a Barcelona. Comencem per Can Felipa. Dins d’Escena Poblenou, Llegir és sexy presenta Ser Britney Spears el dia 20 i Videoplaylist feminisme pop el 21. Britney Spears parlant com Virginia Woolf a Una habitació pròpia o Virginie Despentes en Teoria King Kong. L’ideari feminista i d’identitat de gènere en comunió amb la cultura de l’entreteniment gràcies al domini de la tècnica del doblatge de pel·lícules.
Anem-nos a l’altra punta de la ciutat, a les faldilles de Montjuïc. La Poderosa inicia aquest mes la seva P.E.P.A. (Programa d’entrenaments i pràctiques artístiques). El primer convidat és Quim Bigas. Podeu trobar-vos amb ell allà tots els dimecres d’octubre, de deu del matí a una del migdia. Es tracta de posar al mateix nivell l’entrenament i la creació, desjerarquitzar les pràctiques i posar-les a jugar al mateix pla. Li seguiran nou convidats més, un cada mes: Mónica Extremiana, Guillem Mont de Palol i Jorge Dutor, Mònica Muntaner, Itxaso Corral, Samuel Leitellier, Carmelo Salazar, Cris Blanco, Amaranta Velarde i Bea Fernández.
Sense allunyar-nos de la muntanya de Montjuïc, acostem-nos al Mercat de les Flors. En aquesta nova temporada el Mercat proposa el concepte “constel·lació” per acostar-nos al recorregut d’alguns artistes i de les seves influències o companys de viatge. El francès Boris Charmatz és el primer. Presenta Flip Book el 24 i el 25 d’octubre, una peça coreogràfica realitzada a partir de la lectura ràpida d’un llibre de fotografies que repassa la trajectòria, uns 150 treballs, de Merce Cunningham.
De Montjuïc anem a Les Corts, que queda a poques parades de metro. Encara que tenim un dia sencer per arribar perquè anem a veure Dancismo de Paz Rojo al nou edifici de la Caldera, situada ara als antics cinemes Renoir Les Corts. Allà, el dia 26, a una de les sales on no fa massa anys es projectaven pel·lícules, podrem veure ara un vídeo-assaig d’aquesta coreògrafa madrilenya realitzat en col·laboració amb Emilio Tomé. Serà dins del cicle Corpografies #3 i en paral·lel a La escena desprovista, que és el títol de les sessions Sporá que Paz Rojo conduirà a La Caldera, les tardes del 22 al 26 d’octubre, a partir de la recerca sobre el que ella anomena “el pla de percepció desconstituent” en relació amb la dansa.
L’endemà, per seguir amb la constel·lació de Boris Charmatz, hem d’acostar-nos al Raval, al MACBA, on, a les sales del museu, podem assistir a la performance 20 ballarins per al segle XXI, els dies 27 i 28. Vint ballarins de diferents generacions interpreten, apropiant-se’ls, alguns solos que, tot i que van gaudir de certa fama al segle passat, segurament ja hem oblidat (perquè així és això: efímer).
Acabarem una altra vegada al Mercat dels Flors, on comença una altra constel·lació dedicada a dos creadors locals, Jorge Dutor i Guillem Mont de Palol. El 30 d’octubre presentaran Los micrófonos i l’endemà Y por qué John Cage? (31 d’octubre i 1 de novembre), una de les peces més aplaudides de l’última dècada dins del circuit nacional de les arts en viu, realitzada amb mínims mitjans i cosida a força de metamerda excepcionalment ben portada per no acabar amb la frescor que emana del fabulós creuament entre aquests dos artistes.
Acabaran amb Grand Applause (3 i 4 de novembre), una peça de gran format que pretén traslladar el format expositiu a una gran sala, la Maria Aurèlia Capmany, barrejant el treball d’artistes com Luis Úrculo, Norberto Llopis o Bernhard Willhelm amb l’òpera Carmen de Bizet i amb Héroes del Silencio sonant de fons.