Art Nou 2023

Per a aquesta edició d’Art Nou 2023, hem tornat a les bones trobades de pluja d’idees amb les nostres aliades d’Abe i Art Nou, i  hem seleccionat a dos artistes i una curadora per a endinsar-nos en els seus universos i compartir aquestes reflexions i propostes amb la comunitat GRAF.

Helena Vinent ens parla del seu pas per Art Nou, ens comenta que hi ha hagut molt diàleg a l’hora de plantejar la proposta i que li agradaria poder continuar treballant amb la galeria. En el seu treball, l’artista indaga en els límits de l’humà, partint de la premissa que en una societat capacitista el cos assignat com a discapacitat no es llegeix com un cos humà complet.

Pots veure el vídeo de l’entrevista o bé llegir-ne la transcripció aquí.

La comissària Carla Gimeno ens comenta que creu que hi ha una manca de presència d’artistes emergents i que és molt important que les galeries comencin a donar veu a artistes joves, no sols a Art Nou sinó en altres moments de l’any. Carla és comissària i co-fundadora del col·lectiu Trans_curatorial, un projecte que explora en la seva pràctica l’impacte de la globalització i el semiocapitalisme en els cossos.

Pots veure el vídeo de l’entrevista o bé llegir-ne la transcripció aquí.

Samuel Guerrero ens explica la seva experiència a Art Nou i la bona relació que hi ha hagut amb la galeria durant tot el procés. L’artista, que viu i treballa a Ciutat de Mèxic, aborda en els seus treballs una interpretació d’allò experiencial a través de l’assimilació del territori, les seves implicacions culturals i polítiques, la deconstrucció i reconstrucció del cos i la formació de noves aparences a través d’elements d’identitat social.

Pots veure el vídeo de l’entrevista o bé llegir-ne la transcripció aquí.

____

APROPOS són continguts fets a propòsit d’alguna cosa que succeeix en el nostre context artístic. En aquesta ocasió donant continuïtat a la publicació que duem a terme des de GRAF en l’edició passada, i a la nostra connexió amb Art Barcelona i Art Nou.